Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 
 

Rating- en analyse tools

Creditreform rating- en analyse tools bieden oplossing voor het door wet- en regelgeving voorgeschreven eisen voor de beoordeling van kredietrisico’s van ondernemingen (corporate ratings) en voor zakelijke klanten (retail ratings). Deze tools worden gekenmerkt door een hoge mate aan automatisering en transparantie.

Wij onderscheiden hierbij twee types:

  1. Het desktop rating tool My Office Value voor de individuele ondernemingsanalyse en
  2. De on line SAAS oplossing CRS (Credit Risk Solution) voor het scoren van portfolio’s

Beide systemen gebruiken voor de kredietbeoordeling het Creditreform balansrating    

Het my office value rating tool

Het rating tool My Office Value is ontwikkeld door Prosynt, een samenwerkingsverband tussen ratinganalisten, wetenschappers, universiteiten en Creditreform Rating AG. My Office Value maakt gebruik van diverse templates voor het analyseren en raten van een onderneming. Daarin begrepen zitten ook calculaties en het benchmarken van een van de rating afgeleide rentevoet. Zo draagt deze tool hoogwaardige kennis van de ratingmethode over aan de gebruiker. Met My Office Value wordt de creditreform-balansrating toegankelijk voor iedereen die bij zijn ondernemingsanalyses gebruik wil maken van een door de ECB geaccrediteerd ratingsysteem. Het voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en mag door banken en verzekeraars worden gebruikt.

Bekijk documentatie

 
 

HET CRS (CREDIT RISK SOLUTION) SYSTEEM

Met de web aanwending van het Creditreform balansratingsysteem wordt de invoer en het beheer van uw ondernemingsdata voor de beoordeling van kredietrisico’s geoptimaliseerd. Het CRS systeem verbindt u via een interface met de Creditreform balansrating databank en integreert hierbij uw eigen data en processen. CRS kan ook gebruik maken van publieke data en servers van dataleveranciers. Hierdoor is alle invoer geautomatiseerd, kunt u integrale analyses uitvoeren en zorgt de archivering voor optimale statistieken en monitoring van uw portfolio.

 

Directeur: F.J.A. Witt CRA
KvK 37079384
BTW NL806227370B01

Witt Rating Advisory B.V
Copyright © 2021 Witt Rating Advisory B.V
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren