Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Creditreform kapitaalmarktratings

De beoordeling van de kredietwaardigheid van ondernemingen is wettelijk voorbehouden aan een erkend ratingbureau. Creditreform Rating AG is gespecialiseerd in kapitaalmarktratings voor emissies van diverse soorten mkb-obligaties en mkb-financieringsfondsen. Ondernemingen verzekeren zich met onze creditrating van een betrouwbare kredietbeoordeling die onder toezicht van de ESMA tot stand komt.

bekijk documentatie

Bij de kapitaalmarkt ratings maken wij onderscheid in:

  • MKB obligaties
  • NL Zorgobligaties
  • Ondernemingsratings
  • Structured finance ratings en
  • Kredietfondsen
 

EMISSIERATING MKB-OBLIGATIE

Met een emissierating voor een mkb-obligatie wordt de continuïteit van de geldstroom gemeten die nodig is voor de tijdige betaling van rente en aflossing. Aanvullend worden de condities van de emissie en de betrokken partijen beoordeeld. Bij gezekerde obligaties wordt bovendien de kwaliteit van de zekerheden en de potentiële opbrengst van het onderpand beoordeeld. Een emissierating bevordert het vertrouwen van beleggers door meer transparantie te verschaffen.

Bekijk documentatie

EMISSIERATING NL ZORGOBLIGATIE

Dit is een innovatieve oplossing voor de beoordeling van kleine, middelgrote en grote leningen. Creditreform Rating AG ontwikkelde samen met Actiz en enkele kennispartners de NL Zorgobligatie. Het bedrijf heeft hierbij een ratingoplossing geïntroduceerd voor de kleinste tot de grootste emissies. Het is nu mogelijk om emissies vanaf € 250.000,- tot € 250 miljoen tegen lage kosten te raten.

Bekijk documentatie

 
 

Ondernemingsrating

onze ondernemingsrating is bestemd voor ondernemingen die zich met behulp van een kleine emissie op een secundaire handels- of crowdfundingplatformen willen financieren. Hiervoor gebruiken wij een private rating van de emittent of zijn obligatie. De ondernemingsrating maakt gebruik van de template van de NL Zorgobligatie voor de kleinste emissies (€ 250.000 tot € 5 miljoen).

Bekijk documentatie

STRUCTURED FINANCE RATING

Wegens de vermeende grotere risico’s van gestructureerde leningen, verplichten toezichthouders emittenten een dubbele rating door 2 onafhankelijke en erkende ratingagencies uit te laten voeren. Zo ontstaat meer transparantie door meer diverse ratings van de fondsen. Creditreform Rating AG beschikt over ruime ervaring als 2e ratingbureau bij het raten van gesecuriseerde fondsen, vooral van woninghypotheken. Wij informeren u graag over onze werkwijze en verstrekken op aanvraag eersteklas referenties.

Bekijk documentatie

 
 

Kredietfonds

Dit is een innovatief alternatief voor gestructureerde leningen. Een kredietfonds is een bijzonder investmentinstrument waarbij een speciaal fonds wordt opgericht dat investeert in doorgaans niet-liquide en moeilijk verhandelbare kredieten of activa. Kenmerkend voor kredietfondsen is de innovatieve fondsstructuur. Deze is bij uitstek geschikt voor de herfinanciering van illiquide vorderingen, kredieten van banken of van financiële dienstverleners. De belegger kan specifieke delen uit een fonds kiezen die exact passen in zijn gewenste risicoprofiel.

Investering in delen van het kredietfonds

Een kredietfonds onderscheidt zich van een gestructureerde financiering doordat elk krediet binnen het fonds een afzonderlijke rangorde kan hebben. De rating is dus preciezer. De ratings van een kredietfonds worden afgegeven over de aandelen in een kredietfonds. Ze kunnen betrekking hebben op diverse soorten objecten. Dit kan een belegging in aandelen, obligaties, kredieten of handelsvorderingen betreffen, maar ook in onroerend goed of infrastructurele projecten.

Bekijk documentatie

 

Directeur: F.J.A. Witt CRA
KvK 37079384
BTW NL806227370B01

Witt Rating Advisory B.V
Copyright © 2021 Witt Rating Advisory B.V
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren