Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Creditreform kapitaalmarktratings

De beoordeling van de kredietwaardigheid van ondernemingen is wettelijk voorbehouden aan erkende ratingbureaus. Creditreform Rating AG is een door de ESMA (Europese Autoriteit voor effecten en markten) erkende ratingagentuur die is gespecialiseerd in kapitaalmarktratings voor emissies van diverse soorten MKB obligaties en MKB financieringsfondsen. Ondernemingen verzekeren zich met een Creditreform kapitaalmarkt-rating van een betrouwbare kredietbeoordeling die onder toezicht van de ESMA tot stand komt.

bekijk documentatie

Bij de kapitaalmarktratings maken wij onderscheid in:

  • Ondernemingsratings
  • Emissieratings
  • Structured finance ratings en
  • Kredietfondsen
 

Ondernemingsrating

Een ondernemingsrating is primair bestemd voor investeerders of banken die een lening aan een onderneming willen verstrekken. Het kenmerk van een lening is dat de lening door een of enkele partijen wordt verstrekt en niet verhandelbaar is.

Banken mogen een extern ondernemingsrating gebruiken in de plaats van hun interne rating. Mits de externe rating investmentgrade is kunnen banken gunstigere condities en rentetarieven aanbieden dan het geval zou zijn zonder een externe ondernemingsrating.

Wij onderscheiden ondernemingsratings voor kleine leningen (beneden € 5 miljoen) en grotere leningen (boven € 5 miljoen), private ratings en publieke ratings. Elke soort ondernemings-rating kent specifieke toepassingen. Lees hierover meer in onze documentatie.

Bekijk documentatie

EMISSIERATING

Een emissierating gebruikt men voor de emissie van een obligatie. Steeds meer ondernemers ontdekken de mogelijkheden die een obligatielening biedt. Ook bankiers zien de voordelen van een goede financieringsmix waar naast bancaire leningen ook obligatieleningen deel van uitmaken. Een obligatielening is bij uitstek geschikt om ondernemingen van langlopende financiering te voorzien.

Met een emissierating wordt de geldstroom gemeten die nodig is voor de tijdige betaling van rente en aflossing van de obligatielening. Aanvullend worden de condities van de emissie en alle betrokken partijen beoordeeld. Bij gezekerde obligaties wordt bovendien de kwaliteit van de zekerheden van de potentiële opbrengst van het onderpand beoordeeld.

Een emissierating bevordert het vertrouwen van een groot aantal beleggers door meer transparantie te verschaffen over de obligatielening.

Bekijk documentatie

 
 

STRUCTURED FINANCE RATING

Wegens de vermeende grotere risico’s van gestructureerde leningen, verplichten toezichthouders emittenten een dubbele rating door twee onafhankelijke en erkende ratingagencies uit te laten voeren. Zo ontstaat meer transparantie door diverse ratings van dit soort fondsen. Creditreform Rating AG beschikt over ruime ervaring als 1e en als 2e ratingbureau bij het raten van gesecuriseerde fondsen, vooral van woninghypotheken. Wij informeren u graag over onze werkwijze en verstrekken op aanvraag eersteklas referenties.

.

Bekijk documentatie

Kredietfondsen

Dit is een innovatief alternatief voor gestructureerde leningen. Een kredietfonds is een bijzonder investmentinstrument waarbij een speciaal fonds wordt opgericht dat investeert in doorgaans niet-liquide en moeilijk verhandelbare kredieten of activa. Kenmerkend voor kredietfondsen is de innovatieve fondsstructuur. Deze is bij uitstek geschikt voor de herfinanciering van illiquide vorderingen, kredieten van banken of van financiële dienstverleners. De belegger kan specifieke delen uit een fonds kiezen die exact passen in zijn gewenste risicoprofiel.

Investering in delen van het kredietfonds

Een kredietfonds onderscheidt zich van een gestructureerde financiering doordat elk krediet binnen het fonds een afzonderlijke rangorde kan hebben. De rating is dus preciezer. De ratings van een kredietfonds worden afgegeven over de aandelen in een kredietfonds. Ze kunnen betrekking hebben op diverse soorten objecten. Dit kan een belegging in aandelen, obligaties, kredieten of handelsvorderingen betreffen, maar ook in onroerend goed of infrastructurele projecten.

Bekijk documentatie

 
 

Directeur: F.J.A. Witt CRA
KvK 37079384
BTW NL806227370B01

Witt Rating Advisory B.V
Copyright © 2021 Witt Rating Advisory B.V
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren