Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Credit Services

Onze dienstverlening omvat geautomatiseerde input services voor kredietaanvragen, annex levering van een Creditreform balansratings. Alle input services zijn schaalbaar. De eenmalig ingevoerde data kan worden geïntegreerd in uw eigen kredietbeoordelingssysteem.

Voor emissies van obligaties tot € 5 miljoen leveren wij een ondernemingsanalyse die als private rating mag worden gebruikt.  Deze ondernemingsanalyse is bij uitstek geschikt voor een externe onafhankelijke informatie aan kleine beleggers op crowdfundingplatforms.

Mits een onderneming over een uitmuntende creditrating beschikt, verstrekken wij een Crefo certificaat dat publiekelijk mag worden gebruikt bij de communicatie met banken en overige stakeholders.

Onze dienstverlening wordt gecompleteerd met een rentetoets waarmee u inzicht krijgt in de effecten van uw creditrating op de te betalen rente en kosten bij uw bank.

 

CREDITREFORM BALANSRATING 

De Creditreform balansrating is het enige geaccrediteerde ratingsysteem in Nederland. Een high end oplossing voor de kredietbeoordeling van bancaire- en niet bancaire kredieten en de kwaliteitstoets van kredietportfolio’s van institutionele beleggers.

De Creditreform balansrating is een zogenaamd kwantitatief ratingsysteem, ook score genaamd, die aan de hand van een jaarrekening (balans plus winst- en verliesrekening) de rating berekent. Het ratingsysteem rubriceert eerst een organisatie naar grootte, branche en ondernemingsvorm waardoor de rating specifiek per type bedrijf kan worden vastgesteld. Hierdoor onderscheidt men 72 ondernemingstypes waardoor de rating de hoogste nauwkeurigheid bereikt.

De Creditreform balansrating werd door de Europese Centrale Bank (ECB) geaccrediteerd voor de berekening van het kredietrisico van bancaire- en niet bancaire leningen. De erkenning van het Creditreform balansrating door de ECB bevestigde de hoge kwaliteit van dit ratingsysteem.

Bekijk documentatie

Inputservice

Met onze app FortDocs kunt u met behulp van uw mobiele telefoon jaarrekeningen fotograferen en uploaden om een Creditreform balansrating af te roepen. Uiteraard is het ook mogelijk om de pdf jaarrekeningen te mailen en te laten invoeren.

Mits u de jaarrekeningen liever zelf invoert kan dit met de desktoptoepassing My Office Value of online via de SaaS oplossing CRS (Credit Risk Solutions). De keuze voor een van deze oplossingen is afhankelijk van het aantal ratings die u wilt afroepen en uw behoefte aan dienstverlening.

Onze inputservice neemt uw werk uit handen. Met My Office Value kunt u de ratings nader analyseren en  scenario’s doorrekenen. Met ons CRS systeem kunt u bovendien een databank aanleggen van al uw ratings voor een nadere analyse van uw portfolio. Deze databank kunt u extern beheren of overnemen in uw eigen systeem als aanvulling op uw eigen data.

 
 

Ondernemingsanalyse

Onze ondernemingsanalyse informeert beleggers in kleine emissies beneden de € 5 miljoen over de kwaliteit van de onderneming en de risico’s van de belegging. Wij gebruiken hiervoor de Creditreform balansrating omdat de prestaties van een onderneming hiermee kunnen worden gebenchmarkt met de best presterende onderneming uit zijn branche.

De ondernemingsanalyse vindt plaats over enkele historische jaren en de prognoses van enkele toekomstige jaren naar vier gezichtspunten.

  • Een trendanalyse van de ratings en de groei
  • De ontwikkelingen van de rentabiliteit
  • Analyses van de kasstroom en de liquiditeit
  • Modellering van de balans- en financieringsstructuur

Naast de bedrijfseconomische analyses worden ook de effecten van het beleid op het milieu, maatschappij en governance (ESG) van de emittent onderzocht om vast te stellen in welke mate deze elementen de continuïteit en de rendementen beïnvloeden.  De groeiende vraag van beleggers naar duurzame beleggingen wijzen op het belang en de relevantie van onze ESG-analyse.

CREFO CERTIFICAAT

Creditreform onderscheidt ondernemingen met een uitzonderlijke kredietwaardigheid met een speciaal certificaat. Het CrefoCert kan een eerste stap naar een publieke rating zijn. Slechts een klein deel van alle ondernemingen komen hiervoor in aanmerking. Het is daarom bijzonder exclusief.

Voor de vaststelling van de kredietwaardigheid gebruikt Creditreform haar balansrating, het enige geaccrediteerde ratingtool op de Nederlandse markt. Elk verleende CrefoCert wordt breed gecommuniceerd (via diverse Internet sites, sociale media en persberichten etc.). Hiermee kan de onderscheiden onderneming zich met zijn hoge kwaliteit profileren.

Een CrefoCert is ook interessant voor banken die hun klanten willen informeren over de impact van Basel 4. De uitmuntende kredietwaardigheid biedt banken een weg om hun risicokosten te minimaliseren.

Alternatieve financiers worden op het CrefoCert geattendeerd om het te gebruiken bij de kwaliteitsverbetering van hun portfolio. Met een gericht management van hun portfolio valt veel te winnen. Beleggers worden door ons geïnformeerd over de mogelijkheden die CrefoCert biedt bij het managen en monitoren van de kwaliteit van kredietportfolio’s. Kredieten van ondernemingen met een CrefoCert hebben de kwaliteit om in een AAA portfolio te worden opgenomen.

 
 

rentetoets Basel iv

Als gevolg van de invoering van de nieuwe Basel IV bankenregels zal het acceptatiebeleid van banken, de rentes en bijkomende kosten van kredieten veranderen. Basel IV leidt tot grotere verschillen tussen banken. Alle reden om meer aandacht te besteden aan de wijze waarop rentes en kosten onder Basel IV worden berekend en wat de verschillen met de oude regelingen zijn.

Onze rentetoets modelleert aan de hand van een credit rating en de Basel IV regelgeving rente en kosten voor kredieten. Hiermee wordt u geïnformeerd over de impact die een credit rating op de rente kosten van uw kredieten heeft. Het is in het belang van de bank en haar klanten om de optimale oplossing te vinden.

.

Directeur: F.J.A. Witt CRA
KvK 37079384
BTW NL806227370B01

Witt Rating Advisory B.V
Copyright © 2021 Witt Rating Advisory B.V
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren