Witt Rating Advisory

Blog

Wat zijn de belangrijkste effecten van al die MiFIDs, IDDs of GDPRs?

De belangrijkste effecten van compliance zoals al die MiFIDs, IDDs of GDPRs, zijn niet alleen de hoge kosten voor de klant, maar veel meer het hoge tempo waarin deze eisen steeds maar toenemen en veranderen. Dat weten verzekeraars uiteraard ook, daarom proberen zij de kosten voor compliance laag te houden. Maar er liggen meer eisen op tafel dan kostenminimalisatie.

Zo zijn er ontwikkelingen in de markten, welke verzekeraars eerst moeten analyseren voordat zij hierop met hun beleggingsbeleid op kunnen inspelen. Zo zijn er digitale strategieën voor het optimaliseren van hun beleggingsportfolio. Het aantal oorzaken die tot veranderingen in de markten leiden, nemen toe. Verzekeraars zijn daarom gedwongen om real time data en monitoring te verzamelen om zodoende sneller te kunnen reageren op veranderingen. Voorbeelden hiervan zijn doorlopende klantenenquêtes, analyses van de effecten van online presentie e.d. Sinds 2021 heeft zich de afstand tussen verzekeraars die de digitale veranderingen konden benutten vergroot ten opzichte van de collega’s die op deze ontwikkelingen niet waren voorbereid.

De wijze waarop verzekeraars hun data voor hun beleggingsfondsen verwerken om hiermee inzichten over de vele factoren die de kwaliteit van een belegging en de behoefte van de belegger te verkrijgen, wordt steeds belangrijker. Het wordt dus moeilijker om van third party data om te stellen naar first party strategieën. Dit is des te problematischer, vanwege het feit dat de eisen van de compliance steeds maar toenemen. Samenwerking met gespecialiseerde dataleveranciers die geïntegreerd kunnen samenwerken wordt van strategisch belang.

Witt Rating Advisory

Adres

Maasboulevard 241
3207 RP Spijkenisse

Contactgegevens

KVK

37079384

BTW

NL806227370B01

Privacyverklaring