Witt Rating Advisory

Blog

Resultaat Google search op „rating”

Zoekt men naar het woord “rating” via Google search, krijgt men 80 miljoen zoekresultaten. Dit was nog maar voor enkele jaren anders, omdat het internet nog niet zo uitgebreid was. In 1998 vond men “slechts” 1,3 miljoen pagina’s op het internet waar het gezochte woord rating op voorkwam. Eén jaar later, in 1999, waren het er 4,5 miljoen. In de laatste 20 jaar is dit woord steeds populairder geworden. In vergelijking met andere trefwoorden is het woord rating niet alleen in de Angelsaksische talen veel gezocht, maar ook in vele andere talen.

Beperkt men de vraag naar “Hoe veel rating agenturen zijn er?” is het antwoord dat er om en nabij 25 in Europa zijn toegelaten. Wereldwijd zijn het er nog veel meer.

Vraagt men zich dan af: wie zijn de grootsten van deze 25 agenturen? Dan is het antwoord als vanouds “Standard & Poors, Moody’s en Fitch”. Zij hebben meer dan 90% van de Europese ratingmarkt in handen.

Stel je tenslotte de vraag “Wie is de grootste Europese ratingagentuur?”. Is het antwoord het Duitse Creditreform Rating.

Volgt u het nog? Wie meer over de betekenis van het woord “rating” en vooral over “ratings” wil weten, bezoek dan het blog van Dr. Oliver Everling.

Witt Rating Advisory

Adres

Maasboulevard 241
3207 RP Spijkenisse

Contactgegevens

KVK

37079384

BTW

NL806227370B01

Privacyverklaring