Witt Rating Advisory

Blog

eValueRate 2.0 is verbeterd

Kan de meest gedetailleerde bankendatabank eValueRate nog verbeterd worden? Ja, is het korte antwoord. Met eValueRate 2.0 krijgt u toegang tot meer dan 17,1 miljoen jaarrekeningen  van meer dan 1,3 miljoen Europese ondernemingen. U bent hiermee in staat om peergroups te definiëren, te vinden en te monitoren. Tevens kunt u vergelijkingen en analyses van uw beleggingsportfolio’s uitvoeren en niet te vergeten: uw eigen databank completteren. U profiteert van de geïntegreerde commentaren en analyses voor geautomatiseerde rapportages.

De bankendatabank eValueRate 1.0 blijft bestaan. Dit is de meest gedetailleerde bankendatabank.  Naast kennis over de winstgevendheid van meer dan 3.500 van de belangrijkste banken in de wereld, ook van Nederlandse banken, verschaft eValueRate 1.0 u o.a. meer inzicht in de eigendomsstructuren en de onderlinge verwevenheid van banken. Met welke bank doe je zaken en met welke bank heeft zij weer te maken? Banken willen er vooral zeker van zijn dat dat zij met solide collega’s met een duurzaam businessmodel zaken doen. We zien in Europa dat zwakke banken nog lang kunnen bestaan omdat niemand ze wil overnemen of omdat er onvoldoende wordt geherstructureerd.

Verdere verbeteringen van e-ValueRate met ESG rapportages

Creditreform werkt hard aan de uitbreiding van haar data met ESG rapportages. Vanaf 2024 moeten alle middelgrote ondernemingen met meer dan 250 medewerkers een ESG rapportage opstellen. Banken inventariseren nu al in hoe verre hun klanten voldoen aan ESG eisen volgens de EU verordening 2020/852. Creditreform ondersteunt banken bij deze inventarisatie met portfolioanalyses en kennis over de te toetsen criteria. In e-ValueRate worden tot 2024 niet alleen steeds meer ondernemingen opgenomen, maar worden alle ondernemingen van een ESG score voorzien.

Witt Rating Advisory

Adres

Maasboulevard 241
3207 RP Spijkenisse

Contactgegevens

KVK

37079384

BTW

NL806227370B01

Privacyverklaring