Witt Rating Advisory

Blog

De ondernemingsanaylse versnelt financieringsaanvragen

De ondernemingsanaylse wordt uitgevoerd met de rating en analysesoftware My Office Value. Mits het te analyseren bedrijf over een SBR rapportage beschikt, kunnen alle vereiste data binnen seconden worden ingelezen in My Office Value en kan de initiële analyse vervolgens binnen enkele minuten uitgevoerd worden.

Beschikt het te analyseren bedrijf niet over een SBR rapportage, is handmatige invoer van jaarrekeningen nog snel genoeg. Immers kunnen deze invoerwerkzaamheden worden uitbesteed aan Creditreform. Binnen 24 uur heb je alle informatie voor ogen die je helpen een onderneming goed te analyseren.

De ondernemingsanaylse van My Office Value start met een overzicht van de rating en de groei van de onderneming waaruit blijkt in welke richting deze onderneming zich ontwikkeld. Hierna analyseer je de resultatenontwikkeling en de financiële positie van de onderneming. Ook wordt een bancaire referentierating getoond met de meest gangbare beoordelingscriteria welke banken aanhouden. Zo zie je of deze onderneming geschikt is voor bancaire of non-bancaire financieringen.

Ten slotte zie je de bestaande financieringsstructuur en kun je de kapitaalbehoefte nader analyseren. Deze verkenningen kun je nog aanvullen met what if analyses over de te nemen maatregelen om de financierbaarheid te verbeteren.

In het ratingrapport van het Creditreform balansrating worden meer dan 40 kengetallen getoond en gebenchmarkt met gelijksoortige ondernemingen en het branchegemiddelde. Al zijn dergelijke analyses binnen enkele minuten uitvoerbaar, betekent dit niet dat ze onnauwkeurig zijn. Het betekent wel dat financieringsaanvragen in aanzienlijke mate kunnen worden versneld en dat de kosten hiervan aanmerkelijk dalen.

Witt Rating Advisory

Adres

Maasboulevard 241
3207 RP Spijkenisse

Contactgegevens

KVK

37079384

BTW

NL806227370B01

Privacyverklaring