Witt Rating Advisory

Blog

Creditreform ESG scores

Creditreform ontwikkelt een Europese standaard van ESG scores voor de beoordeling van duurzaamheidsrisico’s van leveringsketens, kredietportfolio’s en individuele bedrijven. Bij de transformatie van de Europese economieën naar klimaatneutraliteit wint informatie over duurzaam handelen door zakenrelaties snel aan betekenis. Ook de krediet- en kapitaalmarkten oriënteren zich in toenemende mate op ESG criteria om deze te integreren in hun kredietbeoordelingen. De Creditreform ESG score biedt een oplossing bij zowel de individuele beoordeling op de mate van duurzaamheid van bedrijven, als ook van hele kredietportfolio’s.

De Creditreform ESG score kan ook een oordeel geven over de mate van duurzaamheid van zakenrelaties die werkzaam zijn in de primaire branches volgens de Kamer van Koophandel indeling in 25 Europese landen. Hiervoor wordt een score berekend die een vergelijking van de duurzaamheid van ondernemingen in allen landen van de EU toelaat. Deze Creditreform ESC score stelt banken in staat snel en betrouwbaar de duurzaamheid van hun kredietportfolio te beoordelen en verschillen in de mate van duurzaamheid van hun klanten te onderkennen.

Diverse variabele beïnvloeden de ESG score, zodat een betrouwbare beoordeling van de mate van duurzaamheid van ondernemingen gewaarborgd is. Deze variabelen werden op de volgende drie punten getoetst:

  • De variabele moet een betrouwbaar oordeel op de ESG performance mogelijke maken.
  • Overlappingen tussen de variabelen werden vergaand minimaliseert.
  • De variabelen discrimineren in hoge mate en maken een interpretatie mogelijk in homogeen binnen een branche en heterogeen tussen branches.

Om de score te kunnen berekenen werden de variabelen binnen de drie zuilen “Environmental, Social and Governance” overeenkomstig de betekenis voor de score geclassificeerd. De gewichten voor de berekening van de totale score zijn 40% voor het bereik E, en 30% voor de S en G variabelen. Reden hiervan is dat het milieu en hierbij in het bijzonder het klimaat actueel de grootste betekenis heeft. Tevens is hiervoor de noodzaak van actiebereidheid voor ondernemingen en landen het grootst. Creditreform houdt rekening met verschillen in duurzaamheid tussen landen. Hiervoor werden wederom ESG indicatoren tussen 25 Europese landen gebruikt en worden de resultaten gebruikt om een geografische verschillen exacter tot uitdrukking te brengen.

 

#Green banking

#Sustainable finance

#Green loans

 

Witt Rating Advisory

Adres

Maasboulevard 241
3207 RP Spijkenisse

Contactgegevens

KVK

37079384

BTW

NL806227370B01

Privacyverklaring