Witt Rating Advisory

Blog

Creditreform CRS ontvangt het hoogste klantwaardering van fondsmanagers

Fondsmanagers van verzekeraars kunnen met de Credit Risk Solution (CRS) van Creditreform hun portfoliomanagement optimaliseren door externe data te gebruiken om de risicoontwikkelingen van een of meerdere portfolio’s te volgen. De kredieten die zij herfinancieren kunnen in afzonderlijke portfolio’s gerangschikt worden. De ontwikkelingen in de portfolio’s kunnen doorlopend geraadpleegd worden.

Maar er is meer. Ook van bestaande portfolio’s kunnen de risico’s in kaart worden gebracht. Dit geldt voor zowel de kredietrisico’s als de ESG risico’s van het portfolio. De invoer van klant-financiële data kan aan Creditreform worden uitbesteed. Men kan bovendien externe- of publieke data aan de eigen gegevens toevoegen en de kredieten benchmarken. Zowel banken als alternatieve financiers waarvan kredietportfolio’s door verzekeraars worden hergefinancierd blijven eveneens doorlopend op de hoogte van de kwaliteit van elke afzonderlijke verstrekte krediet en de prestatie van het gehele portfolio.

Bij de vaststelling van de kredietrisico’s wordt het Creditreform balansrating gebruikt. Een ratingsysteem dat in staat is uitvallen juist te voorspellen en tot het minimum te beperken. Omdat ondernemingsrisico’s aan de grens niet ophouden, kan Creditreform de risico’s van kredieten in bijna alle EU landen raten. Hiermee blijft niet alleen de emittent en de belegger goed geïnformeerd over de integrale risico van een portfolio, maar ook de toezichthouders. Immers zijn verzekeraars verplicht om de risico’s van hun portfolio’s overzichtelijk te rapporteren om zich voor het gevoerde beleid te verantwoorden.

Deze systeemintegratie van de kredietverschaffing en de verkoop van de verstrekte kredieten maken naar mening van beleggers en kredietanalisten het CRS systeem tot een van de best presterende risico oplossingen in de markt.

Witt Rating Advisory

Adres

Maasboulevard 241
3207 RP Spijkenisse

Contactgegevens

KVK

37079384

BTW

NL806227370B01

Privacyverklaring