Witt Rating Advisory

Blog

Creditreform balansrating – het high end kredietbeoordelingssysteem

Ik gebruik weleens de metafoor: als iemand een rijbewijs heeft, is dit nog geen reden om hem met een gerust hart een nieuwe Ferrari mee te geven. Identiek werkt het met het Creditreform balansrating. Dit high end kredietbeoordelingssysteem noopte ons om een infrastructuur van advies, opleiding en online ondersteuning te ontwikkelen dat de gebruiker in staat stelt het juiste kredietoordeel uit te voeren en alles uit het systeem te halen wat er in zit. En dat is nogal wat.

Kredietbeoordelingen die met een Creditreform balansrating zijn uitgevoerd kennen calculeerbare uitvallen die allen binnen de voorspelde marges blijven. Rentes die op basis van deze ratings worden berekend, zijn marktconform en hierdoor concurrerend. Maar vooral zijn kredieten (die met een Creditreform balansrating zijn gewaardeerd) transparant en kunnen daarom gemakkelijker op de Europese kapitaalmarkten worden hergefinancierd. De risicotransfer van ondernemingskredieten naar beleggingsfondsen, die vervolgens op de kapitaalmarkten worden geplaatst, verloopt hiermee gemakkelijker. Dergelijke beleggingsfondsen worden doorlopend gemonitord en gebenchmarkt. De belegger waardeert de transparantie, die alleen mogelijk is door het hele proces (van kredietverstrekking tot belegging) met geaccrediteerde ratingsystemen van Creditreform uit te voeren.

Een Creditreform balansrating is een high end kredietbeoordelingssysteem van de nieuwste generatie. Dit zogenaamde GAM systeem (general added model) past zich aan bij elke specifieke onderneming door rekening te houden in welk land de onderneming opereert, tot welke branche zij behoort, welke ondernemingsvorm zij heeft en hoe groot zij is. Afhankelijk van deze categorisering kiest het systeem automatisch een aantal risicodrivers die specifiek voor deze onderneming van toepassing is. Hierdoor kan het systeem gebruik maken van 72 ratingformules. Deze methode gaat verder dan one size fits all van traditionele ratingsystemen.   

Bekijk hier onze documentatie.

Witt Rating Advisory

Adres

Maasboulevard 241
3207 RP Spijkenisse

Contactgegevens

KVK

37079384

BTW

NL806227370B01

Privacyverklaring