Witt Rating Advisory

Blog

Benchmark de rente van je lening met My Office Value

De rente die je moet betalen over een nog af te sluiten lening wordt in de regel afgeleid van je kredietwaardigheid. Maar eenvoudig is een rentecalculatie niet. Er zijn vele factoren die leiden tot de rentevoet die je moet betalen. Met de rating en analysetool My Office Value kun je de rente berekenen van een nog af te sluiten lening en benchmarken met de marktrente. Dit verschaft zelfs specialisten op het gebied van financieringen meer informatie voor de onderhandelingen met bank, belegger of een Fintech.

My Office Value biedt u geprefabriceerde oplossingen voor het afroepen van een Creditreform balansrating, het uitvoeren van een ondernemingsanalyse en last but not least, een rentecalculatie. Hiermee kunnen zowel consultants als kredietverleners ondernemingen analyseren en kredieten beprijzen overeenkomstig de reële risico’s.

Er zijn meerdere soorten rentecalculaties. Die van bancaire leningen en die van niet-bancaire financieringen. De calculaties houden rekening met de hoogte van de lening, het te financieren doel, de zekerheden, de looptijd, het tijdstip van betaling van de rente en aflossingen, de eenmalige en jaarlijks terugkerende revisiekosten, de winstmarges van de kredietverstrekker, de methode van de kredietbeoordeling en de wet- en regelgeving waar vooral banken aan moeten voldoen.

Met deze calculatie heb je in elk geval een objectieve referentie van de hoogte van een rentevoet die je dan ook nog eens kunt benchmarken met de marktrente. De markt is een ruim begrip. Er zijn marktpartijen die gewoonweg een minimale rente eisen voor het verstrekken van een lening, ongeacht de risico’s. En er zijn marktpartijen die de rente tot twee decimalen achter de komma berekenen. Onder alle omstandigheden biedt My Office Value je houvast bij de onderhandeling over een reële rente. De besparingen die je hiermee kunt realiseren komen elk jaar terug gedurende de looptijd van een lening.

Witt Rating Advisory

Adres

Maasboulevard 241
3207 RP Spijkenisse

Contactgegevens

KVK

37079384

BTW

NL806227370B01

Privacyverklaring