Witt Rating Advisory

Blog

Resultaat Google search op „rating”

Resultaat Google search op „rating”

Zoekt men naar het woord “rating” via Google search, krijgt men 80 miljoen zoekresultaten. Dit was nog maar voor enkele jaren anders, omdat het internet nog niet zo uitgebreid was. In 1998 vond men “slechts” 1,3 miljoen pagina’s op het internet waar het gezochte woord rating op voorkwam. Eén jaar later, in 1999, waren het er 4,5 miljoen. In de laatste 20 jaar is dit woord steeds populairder geworden. In vergelijking met andere trefwoorden is het woord rating niet alleen in de Angelsaksische talen veel gezocht, maar ook in vele andere talen.

eValueRate 2.0 is verbeterd

eValueRate 2.0 is verbeterd

Kan de meest gedetailleerde bankendatabank eValueRate nog verbeterd worden? Ja, is het korte antwoord. Met eValueRate 2.0 krijgt u toegang tot meer dan 17,1 miljoen jaarrekeningen  van meer dan 1,3 miljoen Europese ondernemingen. U bent hiermee in staat om peergroups te definiëren, te vinden en te monitoren. Tevens kunt u vergelijkingen en analyses van uw beleggingsportfolio’s uitvoeren en niet te vergeten: uw eigen databank completteren. U profiteert van de geïntegreerde commentaren en analyses voor geautomatiseerde rapportages.

Benchmark de rente van je lening met My Office Value

Benchmark de rente van je lening met My Office Value

De rente die je moet betalen over een nog af te sluiten lening wordt in de regel afgeleid van je kredietwaardigheid. Maar eenvoudig is een rentecalculatie niet. Er zijn vele factoren die leiden tot de rentevoet die je moet betalen. Met de rating en analysetool My Office Value kun je de rente berekenen van een nog af te sluiten lening en benchmarken met de marktrente. Dit verschaft zelfs specialisten op het gebied van financieringen meer informatie voor de onderhandelingen met bank, belegger of een Fintech.

Creditreform: op weg naar een Europese institutie

Creditreform: op weg naar een Europese institutie

Enkele grote US rating agenturen verdelen sinds tientallen jaren de wereldwijde ratingmarkt met elkaar. De Duitse Creditreform Rating werkt sinds enkele jaren aan een plan om hier verandering in te brengen. Binnenkort zal blijken of dit plan opgaat. Creditreform is voor meer dan drie jaar begonnen om aan de voorwaarden te voldoen die het mogelijk moeten maken om door de Europese Centrale Bank te worden erkend als ECAF instituut.

Van platform naar platform

Van platform naar platform

De Creditreform ondersteunt sinds kort energieverzorgers bij de aansluiting op Powercloud, het meest succesvolle standaard platform van de energiebranche.

Hoe belangrijk is een zeker kredietverleningsproces tegen de laagste kosten?

Hoe belangrijk is een zeker kredietverleningsproces tegen de laagste kosten?

Kostenleiderschap is geen doorslaggevende factor bij de kredietverlening en -acceptatie. Het belangrijkste is nog altijd de proceskwaliteit. De kwaliteit van de verwerking van kredietaanvragen en -continuaties is uitermate belangrijk voor een bank of Fintech die kredieten wil verstrekken en kredietrisico’s moet mijden. Tegelijkertijd bevordert een hoge proceskwaliteit ook het vertrouwen van de klant en zijn adviseurs. En dit vertrouwen vertaalt zich in groei en tevreden klanten.

Hoe zinvol is een rating van beleggingsfondsen bij grote verzekeraars?

Hoe zinvol is een rating van beleggingsfondsen bij grote verzekeraars?

Doorgaans verzoeken grote verzekeraars ratingagencies om een rating van de fondsen waarin zij beleggen. De reden hiervoor is dat zij van de toezichthouder eigen vermogen moeten aanhouden al naar gelang de kredietkwaliteit van het beleggingsfonds. De Solvency II wetgeving geeft hier regels voor.

De ondernemingsanaylse versnelt financieringsaanvragen

De ondernemingsanaylse versnelt financieringsaanvragen

De ondernemingsanaylse wordt uitgevoerd met de rating en analysesoftware My Office Value. Mits het te analyseren bedrijf over een SBR rapportage beschikt, kunnen alle vereiste data binnen seconden worden ingelezen in My Office Value en kan de initiële analyse vervolgens binnen enkele minuten uitgevoerd worden.

Banken moeten geen klimaatinvesteringen sturen

Banken moeten geen klimaatinvesteringen sturen

De EU spant banken steeds meer voor haar karretje bij de sturing van klimaat beschermende investeringen. Dit maakt klimaatpolitiek eerder tegenstrijdig dan beter. Het gevaar is groot dat kredietgevers een moreel oordeel vellen op basis van uitgangpunten van de reële economie en hierdoor onbedoeld belangrijke innovaties voorkomen.

Witt Rating Advisory

Adres

Maasboulevard 241
3207 RP Spijkenisse

Contactgegevens

KVK

37079384

BTW

NL806227370B01

Privacyverklaring